top of page

Tips

1. Draag goed passende schoenen

Het is belangrijk om goed passende schoenen te dragen om eelt, blaren en likdoorns te voorkomen. Draag altijd sokken in je schoenen en vermijd dus om met je blote voeten in je schoenen te stappen. Trek elke dag schone sokken aan voor de hygiëne, bij voorkeur katoenen sokken om zweetvoeten te voorkomen.

2. Droog je voeten goed af

Droog je voeten goed af na het douchen, vooral tussen de tenen. Dit voorkomt dat je last krijgt van een schimmelinfectie.

3. Knip je teennagels recht

Zorg dat je je teennagels recht afknipt en niet rond. Als je je teennagel rond afknipt, bestaat de kans op een ingroeiende nagel wat erg pijnlijk kan zijn. Knip de hoekjes er dus niet af. Geadviseerd wordt om je nagels te knippen na het douchen. Je nagels zijn dan zachter, waardoor ze minder snel beschadigen. Gebruik een kwalitatief goede nagelknipper om beschadiging te voorkomen.

4. Gebruik regelmatig een voetenbadje

Een verfrissend voetenbadje kunnen de voeten erg goed doen. Vooral na een lange wandeling of intensief sporten. Voeg wat zout toe aan het lauw-warme water en laat je voeten ongeveer 10 minuten in het voetenbadje weken. Droog ze vervolgens goed af. Je voeten knappen er zichtbaar van op.
Let op: heeft u diabetes mellitus, dan is het nemen van een voetbad niet aan te raden. 

5. Scrub je voeten

Gebruik een milde scrub voor het verwijderen van dode huidcellen en eelt. Eelt zou je ook nog kunnen verwijderen met een eeltvijl. Regelmatig scrubben zorgt uiteindelijk voor zachte en mooie voeten.

6. Voeten crèmes en sprays

Een verzorgende voetencrème helpt om de huid zacht te maken. Er bestaan verschillende zalfjes en crèmes om kloven en eelt te behandelen. Door de voeten regelmatig in te smeren worden ze weer mooi egaal.  

bottom of page